Sfaturi pentru ateliere: tehnologia IF/VF - ce pot face anvelopele IF/VF și nu pot face celelalte?

Solul este capitalul agriculturii. Și chiar dacă acesta variază în funcție de regiune, de tipul de sol și de condițiile climatice, reducerea presiunii asupra solului este crucială în ceea ce privește utilizarea eficientă a acestor resurse agricole.
Exact aici intervine tehnologia IF- VF. Gama IF/VF a fost mult extinsă în ultimii ani și permite o îngrijire optimă a solului, prin simpla utilizare a anvelopelor potrivite.

Eliminați parte din presiune

Anvelopele IF/VF fac posibilă reducerea presiunii aerului din anvelopă, menținând în același timp aceeași capacitate portantă. Acest lucru mărește suprafața de contact a anvelopei cu solul și reduce compactarea solului.

IF / VF – flexibilitate, vizibilă

Secretul acestei tehnologii este structura carcasei din peretele lateral. Carcasa este întărită cu straturi suplimentare, ceea ce face ca anvelopa să fie mai rezistentă, dar și mai flexibilă în același timp. Acest lucru permite reducerea presiunii aerului din anvelopă fără a pierde capacitatea portantă. Datorită presiunii de umflare mai mici, anvelopa „se arcuiește” mai mult, ceea ce o face să pară aproape „plată” din exterior.

Rezultatul este o suprafață de contact mai mare și, prin urmare, o mai bună distribuție a presiunii la sol. IF înseamnă „Improved Flexion” (flexie îmbunătățită), VF înseamnă „Very High Flexion” (flexie foarte ridicată). Anvelopele IF pot fi făcute să ruleze pe sol cu 20% mai puțină presiune de aer, iar anvelopele VF chiar și cu 40% (la aceeași capacitate portantă).

Presiunea de umflare mai mică a anvelopelor IF/VF asigură o bandă de contact semnificativ mai lată și mai lungă. Acest lucru lățește banda de contact a anvelopei, ceea ce duce la o mai bună distribuție a presiunii și la o mai mică compactare a solului.

Avantaje economice pentru fermier

Utilizarea anvelopelor IF/VF reduce în mod semnificativ compactarea solului și, astfel, îmbunătățește în mod durabil penetrarea rădăcinilor și creșterea plantelor. În plus, anvelopele se angrenează în sol, ceea ce duce la o alunecare redusă și la economii semnificative de combustibil. Prin urmare, se poate spune că prețul de achiziție cu 15 % mai mare se amortizează după aproximativ 1 an, prin creșterea eficienței.

Flexibilitate în toate direcțiile!

Tehnologie IF/VF și pentru utilajele remorcate

Tehnologia IF/VF nu este utilizată doar pentru anvelopele de tractor. Această tehnologie este disponibilă, de asemenea, pentru auto-cisterne și pentru cărucioarele încărcătoare. Aceasta face posibilă rularea tuturor osiilor cu o presiune mai mică a pneurilor, precum și echiparea întregului ansamblu într-un mod care să ajute la conservarea solului. Astfel, greutatea totală este distribuită în mod ideal și se reduce semnificativ presiunea asupra solului.

Sunt posibile capacități portante mai mari

Anvelopele IF/VF pot fi, de asemenea, utilizate pentru a crește capacitatea portantă. Dacă presiunea aerului rămâne constantă în comparație cu o anvelopă standard, capacitatea portantă crește cu 20% sau 40%. Însă avantajul conservării solului se pierde atunci. De asemenea, este esențial să se acorde atenție capacității portante a jantei.

NRO – Narrow Rim Option – Opțiune pentru jante înguste

De regulă, anvelopele IF/VF sunt montate pe jante mai late pentru a utiliza în mod optim acest avantaj. În cazul în care capacul anvelopei este marcat cu NRO, este de asemenea posibil să se utilizeze în continuare janta standard.

Se caută